Home ЗДРАВЕ 6 съвета за по-добро здраве
6 съвета за по-добро здраве
0

6 съвета за по-добро здраве

0
0

В днешно време сякаш става все по-трудно да се грижим за здравето си. Обградени от тревоги и задължения, ние сме склонни да омаловажаваме основни здравни правила и симптоми, за което после съжаляваме. Така че вижте няколко важни съвета, които в никакъв случай не трябва да пренебрегваме.

Ходете на профилактични прегледи

Не, не си мислете, че това е несериозно и лигаво. Цял свят го прави! Може да отделите поне 2-3 дни в годината, за да се прегледате цялостно. Не забравяйте, че повечето страшни болести са лечими само, ако са хванати навреме.

Ограничете висококалоричните храни

Имайте предвид, че 3500 калории се равняват на около половин килограм мазнини в тялото! Може да се избавите от тях само за месец, ако намалите мазните и пържени храни.

Ходете пеша

Не е нужно на близки разстояния да ходите с колата. Отидете пеша. Така и ще поддържате форма, и ще спестите пари от гориво.

Не правете драстични диети

Разбираме, че ви се иска да отслабнете бързо, особено през топлите месеци. Но, разберете, че драстичните  диети обикновено имат йо-йо ефект и нанасят огромни щети на здравето ви! По-добре по малко, но сигурно и здравословно.

Не пренебрегвайте симптомите

При чести болки, независимо къде, направете консултация с лекар.Премахнете навика да се самолекувате!

Хидратирайте организма си

Пийте по минимум 8 чаши вода на ден! Дори да е от чешмата. Сутрин първата чаша трябва да е с топла вода и на гладно.

Автор: ПИК

(0)