Home ЗДРАВЕ С тези 10 изпитани рецепти ще забравите за безсънието
С тези 10 изпитани рецепти ще забравите за безсънието
0

С тези 10 изпитани рецепти ще забравите за безсънието

1
0
Преди да посегнете към хапчетата, някои от които водят до пристрастяване, опитайте да си помогнете с природни средства. Дори да сте от малкото, на които тези рецепти няма да подействат, поне със сигурност няма да ви навредят

Рецепта 1: В чаша с вряща вода се поставят 1 ч. л. елхови иглички и се оставят да киснат 2 минути. Когато течността изстине, се прецежда. Подслажда се с 1 ч. л. пчелен мед и се изпива преди лягане за сън.

Рецепта 2: В дървено хаванче се счукват 20 ситно нарязани листа от индрише, след което се смесват с 250 г мед. Взима се по 1 с. л. два пъти дневно. След една седмица добрият сън се възстановява.

Рецепта 3: Смесват се 40 г комунига, 50 г дилянка, 50 г коприва, 60 г слез и 50 г маточина. Взимат се 2 с. л. от билковия микс и се варят в 500 мл вода в продължение на около 5 минути. Пие се по една винена чаша 3 пъти дневно.

Рецепта 4: На вечеря се яде ориз, мляко и млечни продукти, риба. Те помагат да дойде сънят.

Рецепта 5: Преди лягане възглавницата се напръсква с валериана и канела.

Рецепта 6: Главата се измива вечер с отвара от трицветна теменуга.

Рецепта 7: Взима се 1 с. л. нарязан на ситно корен от черен бъз и се залива с 1 ч. ч. вряла вода. Вари се 15 минути на слаб огън. Оставя се да престои 30 минути и се прецежда. Приема се по 1 с. л. Дневно.

Рецепта 8: Счукват се пресни листа от пелин и се смесват с квас. Сместа се налага вечерно време на слепоочието.

Рецепта 9: Смесват се по 50 г глухарче, хмел, дилянка и маточина. От тази смес се взимат 2 с. л. и се запарват в 500 мл вода, като преди това ври 3 минути. Когато течността изстине, се прецежда и от нея се пие 1 чаша в 17 ч. и 1 чаша преди лягане.

Рецепта 10: Приготвя се билкова смес от 100 г лайка и 75 г шишарки хмел. От нея вечерта се взимат 2 с. л. и се поставят в термос. Заливат се с 2 ч. ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Вестник Десант              Автор: Силвия Горанова

(1)