Home СЪВЕТИ По-млади още сега само с 6 лесни правила
По-млади още сега само с 6 лесни правила
0

По-млади още сега само с 6 лесни правила

1
0

Очите и шията първи се поддават на бръчките

Може би сега сте млади и красиви и годинките са последния ви проблем. За съжаление, обаче трябва да вземете мерки от сега и да останете по-дълго млади. Ръцете, шията, деколтето и околоочният контур са частите на тялото, за които трябва от рано да се погрижите. А ако вече имате ситни бръчици, се заемете незабавно с изпълнението на следните 6 правила, с които ще се подмладите на мига.

1. След 25 години би било добре да започнете да ползвате съответните кремове за очи. Добре е маските и кремовете да нанасяте с леко потупване. Маските за лице не нанасяйте върху околоочния контур – те са предназначени за по дебелата кожа на лицето. Кожата около очния контур е най-нежна и изисква по-специална козметика.

2. Когато почиствате вечер лицето си с тоник, на всяка цена задръжте памучето на окототака кожата допълнително се хидратира.

3. Никой няма да оспори факта, че възрастта на една жена се разкрива по шията и онази деликатна част от тялото, която показва деколтето. Затова не пестете време! Полагайте специални грижи за тази издайница на вашата възраст. Дръжте главата си изправена и леко повдигната, така и лицето ви ще изглежда по-добре. Отпускайте по няколко пъти на ден главата си силно назад, това е добре и за шийните мускули. Спете на ниска и леко твърда възглавница. Избягвайте свитите пози за спане, опитайте да спите по гръб, с леко опъната шия.

Ето и няколко упражнения за шиятаи еластичността на кожата.

Винаги можете да намерите подходящо време и място да ги изпълнявате.

Наведете глава максимално напред, така че брадичката да докосне гърдите. След това повдигнете главата максимално нагоре и назад. Изпълнявайте бавно 4 – 8 пъти.

Подпрете се с лакти на масата и опрете брадичка на дланите. Натискайте с брадичка върху дланите така, че да почувствате напрежение в мускулите на шията. Повторете 4 – 8 пъти.

Наведете глава назад и с предните зъби дъвчете силно дъвка, като изтегляте максимално шията. Изпълнявайте няколко пъти дневно по 1 – 2 минути.

4. Ръцете са подложени на ежедневни физически и химически изпитания. По време на готвене, пране, миене и чистене, при които се използват най-различни препарати, кожата се изсушава и уврежда. Всичко това налага специални грижи за ръцете, защото най-често те и шията „издават“ възрастта на жената. Веднъж седмично разтривайте пръстите и ноктите на ръцете с резенче лимон. За да раздвижите кръвта при подути пръсти, два пъти дневно правете разтривка на ръцете със смес от равни части царевично брашно и дървени стърготини. Лъжичка лимонов сок и няколко капки глицерин ще омекотят и избелят напуканата кожа на ръцете ви.

5. Ако кожата на ръцете ви е суха и се лющи, намажете ги с мазен крем, а след това ги потопете за 15 минути в литър вода, в която сте разтворили супена лъжица сода за хляб. Студът изсушава кожата на ръцете. Използвайте мазен крем сутрин и вечер. Нанасяйте го обилно в посока от пръстите към дланите. Отлично средство за лекуване на напукани ръцее маята за хляб, разбъркана на кашица с вода. Намазват се ръцете и след 20 минути се измиват с хладка вода.

6. Кожата на ръцете ви ще стане нежна, ако ги измиете с каша от царевично брашно с малко оцет или лимонов сок. За да премахнете пигментните петна по ръцете си, търкайте ги всеки ден с парче лимон. Чудесно средство за омекотяване е смес от глицерин и розова вода, с която всеки ден се мажат ръцете.

Снимка: ПИК            Автор: Ретро

(1)