Home ЗДРАВЕ Край на главоболието! Вижте уникална хомеопатична рецепта срещу мигрената
Край на главоболието! Вижте уникална хомеопатична рецепта срещу мигрената
0

Край на главоболието! Вижте уникална хомеопатична рецепта срещу мигрената

0
0

Главоболието може да се дължи на различни фактори – от дехидратация през недоспиване до по-сериозен медицински проблем. Когато обаче ни боли главата всичко, което искаме е болката да отшуми колкото се може по-бързо.

Най-лесно е да посегнем към лекарствата. Болкоуспокояващите обаче никак не са безобидни хапченца с чудодеен ефект, а натоварват черния дроб и имат различни странични ефекти. Също така всеки лекар и/или фармацевт ще ви каже, че с тях не трябва да се прекалява и най-вече – че те не са решение на проблема.

Вярвате или не, но хомеопатията може лесно да ви помогне в много ситуации, включително и в лечението на главоболие.

Шулсерова сол №7 магнезиев фосфат, може да избави тялото както от менструални болки, така и от главоболие. Нужно е просто да разтворите 10 таблетки в гореща вода (този начин на прием ускорява ефекта) и да я изпиете на малки глътки.

Шуслеровите соли са минерали, разредени на принципа на производство на хомеопатичните лекарства. Установено е, че при пристъпи на главоболие нивото на магнезия е по-ниско от нормалното. Сол №7 ще помогне за регулиране на минералния дисбаланс.

Друго предимство на хомеопатията, освен че не натоварва излишно организма и няма странични ефекти, е, че не можете да предозирате с нея. Реално хомеопатичните лекарства представляват силно разредени субстанции на неорганични соли, минерали, растения, тъкани, метали и др., които носят в себе си специфичното действие, характерно за веществото, от което са получени.

Най-общо казано, действието на хомеопатичното лекарство се състои в подаването на сигнал към организма, който да мобилизира самооздравителните си сили на всички нива: умствено, емоционално и физическо.

1/3 от хомеопатичните препарати са от растителен произход, поради това често бъркат хомеопатията с фитотерапията (билколечението). При фитотерапията се използва концентрат от определена билка, като при предозиране може да се предизвикат токсични симптоми. Докато при хомеопатията растителните препарати са силно разредени и поради това напълно безопасни. Могат да се приемат включително от бременни и кърмачета.

Как се произвеждат хомеопатичните лекарства в D-разреждания? При разреждането на една част от изходното вещество с девет части спиртно-воден разтвор се получава т. нар. десетично или D-разреждане. След това всяко получено разреждане се стабилизира с динамизация или потенциране (поредица от енергични разтърсвания на препарата).

Хомеопатичните лекарства в ниски разреждания (D6, D10 и D12) на Немския хомеопатичен съюз са подходящи за самопомощ. Намират широко приложение при остри заболявания и леки състояния, тъй като бързо повлияват основните симптоми и първопричината на заболяването.

Можете да ги добавите в своята домашна аптечка за случаи като: настинки, грип и грипоподобни вирусни инфекции, възпаления на сливиците, алергии, травми, за възстановяване след боледуване и др.

Така че освен главоболие, с хомеопатия могат да се лекуват и повлияват всякакви състояния на тялото и душата дори.

Така например Гелсемиум D6 е чудесен монопрепарат, с който можете да се справите не само с главоболието, но и стреса и всички съпровождащи го проблеми. Подходящ е при безсъние от притеснение или при мъчително безпокойство и страх преди изпит (сценична треска). По лекарско предписание може да се приема за регулиране на високо кръвно от напрежение и стрес.

Важно е да се знае, че хомеопатията е много индивидуален терапевтичен метод и дозирането се определя предимно от силата на оплакванията и реактивността на организма. Въпреки това съществуват следните общи препоръки за прием на лекарствата в ниски разреждания:

Възрастни:

При остри състояния се приемат по 10 глобули от ниските потенции (D6, D10, D12) на всеки час (не по-често от 6 пъти на ден) до настъпване на подобрение. След това приемът се редуцира на 3 пъти дневно по 10 глобули.

Средните потенции (D30) се дават 1-2 пъти дневно по 10 глобули.

Цялата рецепта и още много полезни съвети вижте на Retro.bg!

Снимка: ПИК                   Автор: ПИК

(0)