Home СЪВЕТИ Какви са тайните на красивите французойки?
Какви са тайните на красивите французойки?
0

Какви са тайните на красивите французойки?

0
0

Най-големите имена в модата, в красотата, в изкуството (което си е култ към красотата във всички й аспекти), са от Франция.

Само си припомнете френския маникюр – изключително нежен, нищо фрапантно и в същото време толкова стилно.

Французойките са известни със своята непринудена елегантност и красота.

Основното правило на французойките е да полагат усилия по всяко време на деня, за да изглеждат добре. Тогава не бива да ви се струва странно как те изглеждат винаги секси и съблазнителни.

Превенцията е ключ към красотата

Истината е, че френските жени започват да приемат грижата за кожата си още от ранна възраст. Това им дава огромно надмощие когато става въпрос за стареене. Те стриктно спазват всяка стъпка от рутинното почистване до дълбокото подхранване. Вместо да чакат времето да остави своя отпечатък върху лицата им и чак след това да започнат борба с мощни, потенциално дразнещи продукти, те постоянно полагат грижа за своята кожа и то от главата до петите. В крайна сметка превенция е много по-добре от лечение.

Масаж на лицето

Въпреки че повечето от тях са работещи жени и се разкъсват между служебните задължения и семейството си, почти никога не забравят краткия всекидневен масаж на лицето. Масажът е ценен, защото насища кожата с кислород и я укрепва. За лицето това е равнозначно на тренировката, която осигуряваме на тялото си в спортната зала.

Никакви едри скрабове

Французойките на обичат да ползват средства, които въздействат грубо на кожата, за да избегнат всякакви зачервявания и раздразнения след употребата на козметика. Предпочитат дълбоко почистващи средства, които се отнасят с уважение към кожата -маски и деликатни пилинги.

Направи си сам

Домашните рецепти може да бъдат наречени „стар стил“ в козметиката, използван от бабите ни. Някои от тях обаче може да се използват и днес в качеството на експресно действащи средства. Така например маската от мед стимулира и тонизира кожата и е особено полезна за хладно време. А възпаленията ще облекчите лесно и ефикасно с помощта на лимонов сок. Ако решите да си направите сами козметика, главното правило е да я ползвате веднага, а не да приберете остатъка за още една процедура – така ще се възползвате максимално от качествата й.

Не са почитателки на тъмния тен

Французойките, разбира се, ходят на плаж, но не се пекат фанатично. Предпочитат да стоят на сянка и да ползват козметика с висок слънцезащитен фактор (SPF не по-малък от 50).

По-добре разходка, отколкото фитнес

Ако не сте спортна натура, не е нужно да се тормозите, прекарвайки часове в спортната зала, пише „За жената“. Придвижването пеша и карането на колело са също толкова полезни, а освен това може да се съчетават с времето, което прекарвате със семейството си.

Шията и деколтето

Тези често пренебрегвани области са сред първите, които демонстрират сериозни признаци на възраст, защото деликатната кожа не може да издържа на вредното въздействие на слънцето и замърсяването.

Хранене и хидратация

За да остане красива французойката се опитва да яде балансирана диета, която включва много пресни плодове и зеленчуци, както и органични продукти от пазара. Хидратацията е също важен фактор за красотата французойка, така че тя не забравя да пие твърде много вода – поне 6-8 чаши на ден.

Винаги помнете, че здравето идва отвътре. Така че да се постигне този най-привлекателен външен блясък, лекувайте и се грижете за тялото си като бихте го правили с най-престижният автомобил – само с най-добрата храна и течности в него. Бонусът след това е, че най-вероятно вие някога не ще получите акне и няма да се налага да носите толкова много грим!

Косата на французойките

Когато мие косата си, французойката обича да изплакнете шампоана със смес от студена вода и ябълков оцет (или пресен лимонов сок). Това всъщност дава на косата лъскав блясък. След като е направила това, тя прилага балсам за коса.

Маниккюрът на френските жени

Френската жена винаги си прави седмичен маникюр и педикюр. Тя знае, че класическите френски нокти с полупрозрачна розова или бежова база никога няма да излезе от мода.

Малките удоволствия на френските жени

Французите са хора, които обичат удоволствието, и въпреки че французойката не иска да използва много грим / козметика, тя обича да се потопи в луксозна баня или да отиде на масаж. Обожава прекрасните ароматни сапуни, лосиони за тяло, парфюми и др.

Снимка: ПИК     Автор: ПИК

(0)