Home МИСТЕРИИ Зависи ли характерът от името ни? Какво издава всяка една буква?
Зависи ли характерът от името ни? Какво издава всяка една буква?
0

Зависи ли характерът от името ни? Какво издава всяка една буква?

3
0
Как мислите, оказва ли влияние името на човека върху неговия характер? Не можем да бъдем категорични, но някои езотерици смятат, че това е точно така. Те имат свое обяснение за взаимовръзката. Смятат, че е важно не самото име, а звуците, от които се състои. Звукът е вълна с определени параметри. Въздействието на вълните от различните звуци е различно, но звуците, от които е съставено името, оказват влияние върху човека по-често от останалите. Ето защо ефектът от въздействието им с времето става забележим.
Можете да проверите тези твърдения, ако прочетете текста, който ви предлага да експериментирате със себе си. Ето една хипотеза как въздействат звуците върху хората:
 
А 
Хората, чието име съдържа първата буква от азбуката, няма нужда да бъдат карани да работят. Трудът е тяхната природна потребност. Но не натрапеният по задължение, а доброволно избраният.
 
Б
Привнася в характера необходимост от силни усещания.
 
В
Седем пъти мери – един път режи. Този принцип обичат да спазват хората, които имат в името си третата буква от азбуката. След прецизното планиране следва ювелирна реализация на замисленото.
 
Г
Не е ясно защо, но който има Г в името си, обикновено е гнуслив и взискателен към чистотата.
 
Д
«Което не мога да изям, ще нахапя» – е една от максимите на тези с Д в името. Целта им е да застопорят здраво правата си върху нещо или някой, а какво да правят с тази придобивка – ще му мислят после.
 
Е
Придава на характера противоречиви черти. Хитростта им е непозната, но стремежът към власт – да. Стремежът им към лидерство се вижда от километри, но често остава нереализиран.
 
Ж
Естети. Животът им е като спектакъл, в който те играят всички роли едновременно. Репликите им са премерени, костюмът – изгладен.
 
З
З-з-з-звукът от циркуляра. Обичат да пилят или мозъка на околните или своя собствен.
 
И
Не вярват никога никому. Прекрасно разбират, че в този живот безплатни обеди няма. Притежават силно чувство за хармония.
 
Й
Много обичат и пазят тялото си. Страхуват се от всичко, което може да им причини дори най-малка вреда. И дребното одраскване за тях е сериозно събитие.
 
К
Затворени и загадъчни. Дори невинното им хоби е завоалирано с тайнствен балдахин, все едно че става за забранена любовна връзка.
 
Л
Влечението към телесен комфорт надскача всички душевни пориви.
 
М
Стремеж всичко да правят сами, винаги да успяват във всичко, навсякъде да са били и всичко да са опитали.
 
Н
Доста избирателни в сърдечните си привързаности, внимателни в думите и постъпките си.
Консервативните им възгледи и принципността им скриват тяхната ограниченост. Буквата О е като крепостна стена. Препятства полета на мисълта и размаха на чувствата.
 
П
Целият им живот е едно непрестанно щурмуване на нови и нови височини. Нямат време да се поспрат и да вкусят поне малко от славата, която са спечелили покорявайки предишния връх.
 
Р
Не се страхувайте да дадете на човек с тази буква в името каквато и да е сума назаем. Ще ви върне всичко до стотинка в уречения ден. Не може да си наруши думата за нищо на света.
 
С
Шик, блясък, красота. Оставя след себе си незабравими спомени.
 
Т
Житейски лайтмотив – непрекъснато разнообразие.
 
У
Хитреци, умеят прекрасно да скрият истинските си намерения.
 
Ф
Яростно отстояват интересите си. С голи ръце не можеш да надвиеш такъв човек.
 
Х
Много отзивчиви, винаги са готови да се притекат на помощ.
 
Ц
Обичат живота, оптимисти. Винаги гледат в бъдещето с увереност и надежда.
Ч
Част от цялото. Усещане за неразрушима принадлежност към единното и цялостното.
 
Ш
Хладнокръвни и въздържани хора.
 
Щ
Притежават изострено чувство за справедливост.
 
Ъ
Крупни собственици и спестовници. Обичат да се запасяват и да пазят имуществото.
 
Ю
Хората с тази буква в името си са целеустремени, но имат големи дози излишен романтизъм. По себе си съдят за другите, а това в повечето от случаите не им оказва добра услуга.
 
Я
Обичат да поразмишляват. Собствените им мисли им носят истинска наслада.

Снимка: ПИК     Автор: ПИК

(3)