Home МИСТЕРИИ Зависи ли характерът от името ни? Какво издава всяка една буква?
Зависи ли характерът от името ни? Какво издава всяка една буква?

Зависи ли характерът от името ни? Какво издава всяка една буква?

0
0
Как мислите, оказва ли влияние името на човека върху неговия характер? Не можем да бъдем категорични, но някои езотерици смятат, че това е точно така. Те имат свое обяснение за взаимовръзката. Смятат, че е важно не самото име, а звуците, от които се състои. Звукът е вълна с определени параметри. Въздействието на вълните от различните звуци е различно, но звуците, от които е съставено името, оказват влияние върху човека по-често от останалите. Ето защо ефектът от въздействието им с времето става забележим.
Можете да проверите тези твърдения, ако прочетете текста, който ви предлага да експериментирате със себе си. Ето една хипотеза как въздействат звуците върху хората:
 
А 
Хората, чието име съдържа първата буква от азбуката, няма нужда да бъдат карани да работят. Трудът е тяхната природна потребност. Но не натрапеният по задължение, а доброволно избраният.
 
Б
Привнася в характера необходимост от силни усещания.
 
В
Седем пъти мери – един път режи. Този принцип обичат да спазват хората, които имат в името си третата буква от азбуката. След прецизното планиране следва ювелирна реализация на замисленото.
 
Г
Не е ясно защо, но който има Г в името си, обикновено е гнуслив и взискателен към чистотата.
 
Д
«Което не мога да изям, ще нахапя» – е една от максимите на тези с Д в името. Целта им е да застопорят здраво правата си върху нещо или някой, а какво да правят с тази придобивка – ще му мислят после.
 
Е
Придава на характера противоречиви черти. Хитростта им е непозната, но стремежът към власт – да. Стремежът им към лидерство се вижда от километри, но често остава нереализиран.
 
Ж
Естети. Животът им е като спектакъл, в който те играят всички роли едновременно. Репликите им са премерени, костюмът – изгладен.
 
З
З-з-з-звукът от циркуляра. Обичат да пилят или мозъка на околните или своя собствен.
 
И
Не вярват никога никому. Прекрасно разбират, че в този живот безплатни обеди няма. Притежават силно чувство за хармония.
 
Й
Много обичат и пазят тялото си. Страхуват се от всичко, което може да им причини дори най-малка вреда. И дребното одраскване за тях е сериозно събитие.
 
К
Затворени и загадъчни. Дори невинното им хоби е завоалирано с тайнствен балдахин, все едно че става за забранена любовна връзка.
 
Л
Влечението към телесен комфорт надскача всички душевни пориви.
 
М
Стремеж всичко да правят сами, винаги да успяват във всичко, навсякъде да са били и всичко да са опитали.
 
Н
Доста избирателни в сърдечните си привързаности, внимателни в думите и постъпките си.
Консервативните им възгледи и принципността им скриват тяхната ограниченост. Буквата О е като крепостна стена. Препятства полета на мисълта и размаха на чувствата.
 
П
Целият им живот е едно непрестанно щурмуване на нови и нови височини. Нямат време да се поспрат и да вкусят поне малко от славата, която са спечелили покорявайки предишния връх.
 
Р
Не се страхувайте да дадете на човек с тази буква в името каквато и да е сума назаем. Ще ви върне всичко до стотинка в уречения ден. Не може да си наруши думата за нищо на света.
 
С
Шик, блясък, красота. Оставя след себе си незабравими спомени.
 
Т
Житейски лайтмотив – непрекъснато разнообразие.
 
У
Хитреци, умеят прекрасно да скрият истинските си намерения.
 
Ф
Яростно отстояват интересите си. С голи ръце не можеш да надвиеш такъв човек.
 
Х
Много отзивчиви, винаги са готови да се притекат на помощ.
 
Ц
Обичат живота, оптимисти. Винаги гледат в бъдещето с увереност и надежда.
Ч
Част от цялото. Усещане за неразрушима принадлежност към единното и цялостното.
 
Ш
Хладнокръвни и въздържани хора.
 
Щ
Притежават изострено чувство за справедливост.
 
Ъ
Крупни собственици и спестовници. Обичат да се запасяват и да пазят имуществото.
 
Ю
Хората с тази буква в името си са целеустремени, но имат големи дози излишен романтизъм. По себе си съдят за другите, а това в повечето от случаите не им оказва добра услуга.
 
Я
Обичат да поразмишляват. Собствените им мисли им носят истинска наслада.

Снимка: ПИК     Автор: ПИК