Home ЗДРАВЕ ЗАВЕТЪТ НА ВАНГА! Ето уникалната рецепта на пророчицата за болните от диабет
ЗАВЕТЪТ НА ВАНГА! Ето уникалната рецепта на пророчицата за болните от диабет

ЗАВЕТЪТ НА ВАНГА! Ето уникалната рецепта на пророчицата за болните от диабет

0
0

Ванга е една от най-знаметитите български пророчици, но освен това е и лечителка оставила безброй много билкови рецепти на българите. Те са част и от нейния завет за обичаните й сънародници – да се лекуват см помощта на природата. По думите й билковите й рецепти тя е научила от духовете на древните българи и те са доказали своята ефикасност във вековете. За читателите на ПИК публикуваме няколко от най-широко използваните от Ванга нейни рецепти, които е предписвала на болните от диабет.

Четири глави праз се нарязват на малки парчета. Поставят се в подходящ буркан и се заливат с 2 л бяло вино. След 15 дни се прецежда. Пие се по 1 малка в.ч., 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.

Шест листа индрише се варят в 500 мл вода, докато изври наполовина. Приема се 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Три с.л. листа от черна боровинка се заливат с 600 мл гореща вода. Сместа престоява 4 часа. Приемат се по 200 мл 3 пъти на ден.

Четири с.л. боровинки се заливат с 2 л хладка вода и се варят, докато водата изври наполовина. Отвара да се пие по 1 чаша 3 пъти дневно.

Прави се смес от равни количества (около 10 г) корени от глухарче, девесил, цикория, репей и билка с интересното име лечебен жаблек. Сваряват се и се прецеждат, отварата да се приема охладена. Студени настойки от тези билки помагат да се нормализира нивото на захар в кръвта.

Всяка сутрин и вечер да се взема по 1 ч.ч. кисело мляко, смесено със сока от един лимон, в продължение на 20 дни.

Снимка: ПИК     Автор: ПИК