Home СЪВЕТИ Един банан върху кожата за 3 дни върши чудеса!
Един банан върху кожата за 3 дни върши чудеса!
0

Един банан върху кожата за 3 дни върши чудеса!

0
0

 Акнето  – често срещано заболяване на кожата с възпаление и гнойни пъпки, които не могат да се изстискат поради високата вероятност от образуване на белези. То е и причината понякога да не искаме да излезем отвкъщи. Специални средства за лечение на акне са скъпи и ефекта не винаги идва бързо. За щастие има алтернатива – банани, или по-скоро – кората им!

Поради високото съдържание на минерали (цинк, манган, желязо), бананът ефективно изсушава възпалената кожа и има антибактериален ефект. Нишестето предпазва от прекомерното омазняване и стяга порите. Витамините A, C, E, подобряват цвета на кожата, а специални ензими отстраняват останалите петна от акне.

Как става? За да се отървете от акнето е необходимо в продължение на 3 дни сутрин и вечер за да изпълнявате следната процедура:

 Измийте лицето с по-мек почистващ разтвор, след което подсушете с кърпа. Отделете кората ни един пресен банан и с една малка ивица от вътрешната страна на кората леко масажирайте кожата в продължение на 10 минути. Ако кората започне да се разкъсва, заменете я с друга.

Оставете активните вещества в банановата кора да действат в продължение на още 20 минути, след което отново измийте. Опитайте още днес и ще останете изумени!

Снимка: ПИК                   Автор: ПИК

(0)