Home ЛЮБОПИТНО Дънов: Ако не слушате Господа, от България няма и помен да остане!
Дънов: Ако не слушате Господа, от България няма и помен да остане!

Дънов: Ако не слушате Господа, от България няма и помен да остане!

1
0

Наводненията, земетресенията, рекордните горещини и студове, които опустощават света и взимат милиони жертви, отдавна са предсказани от учителя Петър Дънов. Той отделя особено внимание на промяната в климата, която ще погълне цели държави от Европа и Америка, пише „Уикенд“.

В своите проповеди учителят е категоричен, че виновни за това са хората. Според Дънов всеки от нас влияе с мислите си върху природата. Лошите мисли и отрицателните енергии, които ние излъчваме, променят времето, убеден е бил той.

Когато в опредено населено място престане да вали дъжд, значи жителите му са много горделиви и грешни. За да се пречистят и завали, те трябва да се помолят на Бога и да извършат определени ритуали.

„Човеците са способни сами да предизвикат Апокалипсиса, за който се пише в светите книги. Но и сами могат да се спасят от него с правилните мисли. Ако работим над себе си и развиваме положителните си мисли, Второ пришествие няма да има“, убеден е бил учителят. И обяснява, че заради това в Библията няма точно фиксирана дата кога ще се случи това. Дънов смята, че ако има истинска зима, пролет, лято и есен, значи сме в хармония с природата. Слеят ли се сезоните в едно – тежко и горко на определената държава, град или село.

„Непознатият говори на целия свят, говори и на вас. Той ще разтопи къщите ви и основата, на която седите, ще изчезне. Ще се намерите върху водна повърхност“, казва той.

„Понеже цялата Земя е оцапана и по нея немя и една педя, на която да не се е проляла човешка кръв, а и ние живеем върху костите и остатъците на миналите култури, за идващата шеста свещена раса се създава нов континент и абсолютно нова чиста земя и вода. Новият континент ще се образува между Азия и Америка и ще се надигне от водата на Великия океан“, категоричен е известният проповедник.

Той посочва, че българите ще страдат, защото имали грозния навик  да се отричат от корените си, от миналото си и от своите предци. България никога няма да бъде голяма по територия, тя само може да бъде велика само чрез божественото учение.

„Ако не слушате Господа, от вас нищо няма да остане. Вие ще видите какво ще дойде! От България няма да остане и помен. Даже името на българите ще се зачеркне!“, предупреждава Дънов по време на последната си беседа.

Учителят вярвал, че въпреки премеждията българският народ ще се запази. Дори София щяла да се превърне във втория Йерусалим, където щял да се подпише важен договор за мир на цялото човечество. Щял да се свика и специален събор,на който ще се вземе решение за написването на нова Библия, която да дефинира новите морални норми и правила за хората.Хлябът щял да се раздава безплатно, а просяците да изчезнат завинаги от софийските улици.  Автор: ПИК

(1)