Home ЗДРАВЕ Вълшебните точки на лицето! Как да премахнем умората и да излекуваме настинката за минути
Вълшебните точки на лицето! Как да премахнем умората и да излекуваме настинката за минути
0

Вълшебните точки на лицето! Как да премахнем умората и да излекуваме настинката за минути

0
0

След продължително стоене пред компютъра или след дълго шофиране е съвсем нормално очите ни да се почувстват изморени. А заедно с тях и цялото ни тяло. Можете да премахнете умората само за минути, стига да знаете кои са точките, които трябва да се масажират. Ние ги нарекохме вълшебни, защото облекчението е наистина бързо и не ни коства нищо.

УМОРА

Точка 1 – Вътрешният ъгъл на окото. Масажирайте синхронно и от двете страни за около минута.

Точка 2 – Тя включва 3 точки – вътрешния ръб, средата и външния ръб на веждата. С двете ръце едновременно масажирайте и двете вежди за 30-40 секунди.

Точка 3 – Тя се намира между очите и представлява една лека гърбица, няма начин да не я напипате. Масажирайте около 30 секунди.

Точка 4 – Тя се намира на около сантиметър под средата на окото. Масажирайте 30 секунди едновременно и под двете очи.

Масажът представлява въртеливо движение с върха на пръстите, без значение по посока или обратно на часовниковата стрелка. Важното е да усещате натиска, но не и да изпитвате силна болка. След като масажирате тези точки в изброения ред, ще се почувствате наистина свежи и ободрени.

НАСТИНКА

Най-неприятното, когато сме настинали, е хремата. Понякога тя си е направо нетърпим тормоз. Но можем да помогнем на организма ни бързо да се пребори с нея. И то само за 5 минути.

Точка 1 – По-горе написахме къде точно се намира. Масажирайте около минута.

Точка 2 – Слепоочията. Тук масажът трае две минути и трябва да бъде най-нежен.

Точка 3 – Две симетрични точки в основата на носа, близо до ръба на очните ябълки. Масажирайте ги едновременно около минута.

Точка 4 – Две точки, които се намират на около половин сантиметър от всяка ноздра. Тук можете и по-силно да натискате по време на масажа. А той трае също минута.

И това е! Можем много да си помогнем сами при настинка и умора. Така че, не се колебайте да пробвате точковите масажи.

Източник: beu.bg

Автор: ПИК

(0)