Home ЗДРАВЕ Виж какви чудеса върши комбинацията от мед и канела
Виж какви чудеса върши комбинацията от мед и канела
0

Виж какви чудеса върши комбинацията от мед и канела

1
0

Медицински доказано е, че медът е изключително полезен за лечението на много заболявания. Но комбинацията от мед и канела е дори по-ефективна, по-специално за заболявания като холестерол, високи нива на кръвната захар и набор от вируси. Звучи странно, но тази комбинация може действително да помогне при почти всяко заболяване. Плюс това, тези съставки са лесно достъпни и евтини.

Сърдечни заболявания

За по-здраво сърце, направете паста от мед и канела. Яжте пастата върху хляб (вместо мармалад) за закуска всяка сутрин. Това ще доведе до намаляване на нивото на холестерола в артериите, по този начин се предотвратява възможен инфаркт.

Артрит

Хроничният артрит може да бъде излекуван с микс от две супени лъжици мед и една супена лъжица канела в чаша с гореща вода. Пийте всяка сутрин и вечер. Ако консумирате редовно тази комбинация, тя дори може да помогне срещу рака.

Инфекции на жлъчния мехур

За да се отървете от бактериите в жлъчния мехур, смесете две супени лъжици канела и една супена лъжица мед в чаша хладка вода. Пийте всеки ден.

Холестерол

Ако редовно пиете микс от две супени лъжици мед и три супени лъжици канела в голяма чаша чай, нивото на холестерола ще намалее с 10% само за 2 часа.

Настинка

В случай, че сте повалени от настинка, приемайте по 1 супена лъжица мед с ¼ супена лъжица канела, три поредни дни. Това ще излекува вашата простуда, хронична кашлица и проблеми със синусите.

Стомашни болки

Ако приемате мед с канела редовно, не само ще елиминирате стомашните болки, но също може да излекувате стомашните си язви.

Имунна система

Редовната консумация на мед и канела на прах също така подобрява имунитета ви и пази организма от бактерии и вируси.

Грип

Медът съдържа натурални съставки, които унищожават вирусите и предпазват от грип.

Загуба на тегло

Загубата на тегло може да бъде стимулирана чрез консумирането на чаша преварена вода с мед и канела на празен стомах всяка сутрин.

Лош дъх

Ако искате да запазите свежия си дъх през целия ден, изплакнете устата си със смес от гореща вода, една супена лъжица мед и канела.

Автор: ПИК

(1)