Home ЛЮБОПИТНО Вижте кога е най-подходящото време да откажете цигарите
Вижте кога е най-подходящото време да откажете цигарите

Вижте кога е най-подходящото време да откажете цигарите

0
0

Всички, които отчаяно искат да откажат цигарите, могат да пробват да направят това в петък. Този ден от седмицата е най-подходящият за отказване на страшния порок, който преследва милиони хора по света. Според проучвания на британски учени петият ден от седмицата и човешката физиология взаимодействат добре, що се отнася до отказване на фасовете.

Това твърдение на британските експерти са базирани на ново изследване, което доказва, че петъчният ден е точният за онези, които искат да откажат цигарите. И макар у нас петък да е известен като „ден на майстора”, когато хората излизат и се забавляват с приятели, съпроводени от различни напитки и цигарен дим, на Острова научните работници са сигурни, че през петото денонощие с най-голям успех се отказва тютюна.

Британският екип специалисти, който наскоро доказа, че четвъртък е най-добрият ден за секс, защото в тялото на мъжете и жените се произвежда пет пъти по-голямо количество полови хормони, са попълни всички дни от седмицата с най-подходящите занимания, които трябва хората да изпълнят.

От същото изследване се потвърждава, че понеделник наистина е най-тежкият ден от седмицата. Тогава вероятността от инфаркт нараства с 20%, а продуктивността спада с 40%.

Според статистиката ежегодно в света умират по 4 милиона души от заболявания, причинени от пушенето на цигари. Общият брой на смъртните случаи през 20-ти век по тази причина е 100 милиона, което е много повече, отколкото загубите от войните. Очаква се този брой да достигне 1 милиард настоящия 21 век, ако не се предприемат мерки.

В следващите 20 години цигарите може да се превърнат в най-голямата причина за сериозни заболявания или преждевременна смърт. Статистиката сочи, че смъртността в следствие на заболявания, свързани с тютютнопушенето няма да може да бъде намалена през предстоящите 30-50 години, ако пушачите не бъдат стимулирани да се откажат.

Снимка: ПИК                   Автор: ПИК

(0)